Våra invånare

Christer och Evalena , vi är sedan 2009 ägare av gården.

Vi har själva en häst som heter Elvis.

Elvis är en Welsh Cob som är född 2007. Han är en stadig o stabil ridhäst och numera även inkörd. Drar gärna både vagn och släde.
IMG_2525

 

Mimosa med sin ägare Lina;
Jag heter Lina Edström och kommer från Bräcke strax utanför Östersund.
Jag bor här på Lilla Hällby Gård och jobbar i SJ Resebutik i Stockholm.

Mimosa ”Mimmi” är min häst. Hon är född XXX och jag har haft henne sedan hon var två. Hon är ett hoppsto e.Robin Z ue. Irco Mena. Vi tävlar upp till 120 i hoppning och tränar för 130 nästa säsong. Vi älskar att vara med på Hubertus jakt.

 

Leo med sin ägare Linnéa;

leo-och-linneaJag heter Linnéa och bor granne med Lina. Jag jobbar på ett försäkringsbolag inne i centrala Stockholm men trivs som allra bäst här ute på gården. Jag rider westernridning och det är det roligaste jag vet. Jag tävlar gärna när jag får chansen och just nu är det Trail som är min paradgren.

High Scootin Leopard ”Leo” är min häst. Han är en valack av rasen Appaloosa född 2008. Leo är en energifylld och positiv häst, tycker det mesta är roligt, speciellt om det går fort. Leo är bästis med Glimten.

glimt och leo

Glimten med sin ägare Pia;

Jag heter Pia Pettersson och älskat hästar sen barnsben. Jag bor i Bålsta tillsammans med min sambo och har två vuxna barn. Jag arbetar i IT branschen med sälj och marknadsföring.

Min ögonsten, Kallblodstravaren Gyllglimt, även kallad Glimten flyttade in på Lilla Hällby sommaren 2013. Han är född 2001. Bortskämd som få och kung i hagen. Vi tränar westernridning, dressyr och ibland hoppning. Om Glimten själv får välja så blir det nog helst uteritter.

image001

 

Brioso med sin ägare Mia;

Jag heter Maria Pettersson, kallas för Mia, född och uppvuxen i Skellefteå. Jag har haft mina hästar här på Lilla Hällby gård sedan 2011. Jag bor i Bålsta med man och tre barn och arbetar inom säkerhetsbranschen. Jag är hoppryttare i grunden men har nu helt gått över till dressyr.

Min fina Brioso som jag äger är född 2012 och uppväxt på Mallorca, han tillhör rasen P.R.E. Jag importerade honom 2014 och inridning pågår för fullt. Målet är att han ska bli en riktigt fin dressyrhäst.

(bild kommer)

Konrad, Karin, Camilla och Ann

Jag heter Camilla och bor på Lilla Hällby tillsammans med min sambo Martin. Jag jobbar som veterinär i Fjärdhundra, så både jobb och fritid ägnas mestadels åt hästar vilket ju är bästa tänkbara upplägg tycker jag! Vi har två hästar: Karin och Konrad.

konrad
Karin är numera mammas dressyrhäst, de presenterar sig själva nedan. Konrad är Karins föl, så vi har haft honom hela hans liv. Han är född 2010. Konrad är världens gladaste och vänligaste häst! Han tycker både människor och hästar är det bästa som finns, speciellt om de vill gosa.

 

 

 

 

Jag heter Ann och är mamma till Camilla som bor på Lilla Hällby. Jag har hästen Karin som är mamma till Konrad.

karinKarin är född 2000 och har bott hos oss sedan hon var 4 år. Vi har under de här åren hunnit med massa roligt tillsammans, Camilla och Karin har bland annat tävlat fälttävlan i juniorlandslaget. Efter en långvarig skadeperiod håller vi oss nu till dressyr, lättare markarbete och härliga rundor i skogen. Ju mer vi galopperar desto bättre är det, tycker Karin.

 

Förutom häst har jag också hund, weimaranen Smilla. Det är glad hund med mycket spring i benen. Tillsammans tränar och tävlar vi i rallylydnad. Smilla tränar också viltspår och tävlar i draghundslopp med husse Anders.

Jag bor i Knivsta med Anders, Smilla och katterna Muffin och Victoria Svensson. Jobbar på personalavdelningen på Uppsala universitet.

 

Kapten med sina ägare Ann-Christin och Charlotte;

Kapten har nyligen flyttat in på Lilla Hällby. Han heter egentligen BF Captain Crusader men kallas för Kapten. Han är valack av rasen American Quarter född 2006. Han är en lugn och trygg häst med alla hovarna i marken och lätt att ha att göra med.

Vi som äger honom gemensamt (50/50) heter Ann-Christin Bengtsson och Charlotte Ahlgren.

Jag som heter Ann-Chi (Ann-Christin) jobbar med kvalitetssäkring på Ansaldo STS i Solna Strand. Jag kommer från Skåne men bor nu i Kungsängen/Brunna. Jag älskar att rida långt och ut i skogen. Det bästa är att packa sadelväskan med fika o ge sig ut i skogen. När jag inte rider och hänger i stallet så dansar jag tango.

Jag som heter Charlotte arbetar med kulturarv och bevarandefrågor på Kungliga biblioteket i Humlegården. Jag kommer ursprungligen från Halland vilket hörs på dialekten. Jag bor med mina två barn vid Skanstull på Söder. Jag rider westernridning och trail är min senaste inriktning.

katen 1kapten 2

 

På gården finns  även

Busan och Vilda
bild

Boris

boris

 

Puzzel
Bild 6

Billie

billie